Η πορεία της εκστρατείας #ΚΙΝΗΣΗ ΖΩΗΣ για τα παιδιά της ΣΥΩΗΣ

Η εκστρατεία «ΚΙΝΗΣΗ ΖΩΗΣ για τα παιδιά της ΣΥΖΩΗΣ» ξεκίνησε για να μπορέσουν ΟΛΑ τα παιδιά με τύφλωση και πρόσθετες αναπηρίες να έχουν πρόσβαση στην Εκπαίδευση. Άμεση, καθημερινή, απρόσκοπτη, όπως πρέπει να ισχύει για όλα τα παιδιά.

Για να γίνει πραγματικότητα έπρεπε να καταφέρουμε να προμηθευτούμε ένα μικρό λεωφορείο ειδικά διαμορφωμένο για μεταφορά ΑμεΑ, ώστε να μετακινεί τα παιδιά της «Συζωής» από και προς το Κέντρο Εκπαίδευσής τους. Το πρόβλημα ήταν ήδη υπαρκτό τα τελευταία 4 χρόνια, φέτος όμως τα μέτρα ασφαλείας και προστασίας απέναντι στον κορωνοϊό το γιγάντωσαν. Το οδυνηρό αποτέλεσμα ήταν τα παιδιά να μεταβαίνουν στο Κέντρο Εκπαίδευσης εκ περιτροπής, με άμεση επίπτωση στα ίδια και στις οικογένειές τους. Η ανάγκη αυτή μας ώθησε να απευθύνουμε ανοικτό κάλεσμα βοήθειας με κάθε μέσο.

Ο αρχικός στόχος που ήταν η συγκέντρωση 40.000€ για την αγορά ενός έτοιμου μεταχειρισμένου οχήματος που πληροί τις αναγκαίες προδιαγραφές, στην αρχή έμοιαζε με άπιαστο όνειρο. Όμως η άμεση ανταπόκριση συνανθρώπων μας από πολλούς και διαφορετικούς χώρους αναπτέρωσε τις ελπίδες μας και αναζωπύρωσε την πεποίθηση πως τίποτα δεν είναι ανέφικτο.

Στις 25 Νοεμβρίου 2020 υπολείπονταν ακόμη 30.000€ για να φτάσουμε στον στόχο μας.

Στις 3 Δεκεμβρίου 2020, μετά το #Giving Tuesday, το υπόλοιπο μειώθηκε στα 23.000€.

Τις μέρες εκείνες εισπράξαμε δυνατή ενθάρρυνση από τον κόσμο και συνεχίσαμε την εκστρατεία πιστεύοντας πλέον ότι, με τη βοήθεια ευαισθητοποιημένων συνανθρώπων μας, θα καταφέρουμε να αγοράσουμε το λεωφορείο τις πρώτες μέρες του 2021.

Στις 18 Δεκεμβρίου 2020, είχαμε περάσει τα μισά και φτάσαμε να υπολείπονται 15.000€.

Με την προτροπή «ελάτε μαζί μας να κάνουμε το όνειρο πραγματικότητα!» συνεχίσαμε τις προσπάθειες  με τη βοήθεια πολλών φίλων που μας υποστήριξαν.

Στις 31 Δεκεμβρίου 2020, βρισκόμασταν πιο κοντά από κάθε άλλη φορά στην υλοποίηση του στόχου μας, από τον οποίο μας χώριζαν 7.000€.

Με την έλευση της νέας χρονιάς, στις 5 Ιανουαρίου 2021, το συνολικό ποσό που συγκεντρώθηκε άγγιξε τα 40.507,60€.