Συνεργασία «Συζωής» – Δήμου Καλαμαριάς για συλλογή πλαστικών καπακιών

Ο Σύλλογος «Συζωή» συστηματοποίησε την ενεργό συμμετοχή του στην ανταποδοτική ανακύκλωση πλαστικών καπακιών, μια ιδέα που διαδίδεται ολοένα και περισσότερο τα τελευταία χρόνια, μέσα από την πρόσφατη τακτική συνεργασία του με το Δήμο Καλαμαριάς.

Για 6 συνεχόμενες χρονιές η «Συζωή» συγκεντρώνει πλαστικά καπάκια με τη βοήθεια πολλών φίλων και, κυρίως, μαθητών από σχολεία της πόλης μας και τα παραδίνει σε άλλους συλλόγους και φορείς οι οποίοι τα προωθούν για ανακύκλωση και στη συνέχεια αξιοποιούν το χρηματικό αντίτιμο για αγορά αναπηρικών αμαξιδίων προς όφελος συνανθρώπων μας που τα έχουν ανάγκη.

Την τελευταία χρονιά η «Συζωή» αποδέχθηκε την πρόταση της Διεύθυνσης Καθαριότητας, Ανακύκλωσης & Προστασίας του Περιβάλλοντος του Δήμου Καλαμαριάς για μόνιμη συνεργασία. Ο Σύλλογός μας θα συνεχίσει να συγκεντρώνει πλαστικά καπάκια και να τα προωθεί στους αρμόδιους του Δήμου στηρίζοντας δυναμικά την προσπάθεια που κάνει. Το χρηματικό ποσό που θα λαμβάνει ο Δήμος ως αντίτιμο για την παράδοση των καπακιών στο εργοστάσιο ανακύκλωσης, θα το δίνει στη «Συζωή» και σε δύο άλλους Συλλόγους που έχουν έδρα στην Καλαμαριά.

Οι άνθρωποι της «Συζωής» θα αξιοποιούν το χρηματικό ποσό που θα εισπράττεται από την ανακύκλωση πλαστικών καπακιών για την αγορά ειδικού εξοπλισμού ο οποίος είναι απαραίτητος για τα εκπαιδευτικά προγράμματα των παιδιών του Συλλόγου.

Ευχαριστούμε πολύ τη Διεύθυνση Καθαριότητας, Ανακύκλωσης & Προστασίας του Περιβάλλοντος του Δήμου Καλαμαριάς και τους ανθρώπους της για αυτή την πολύ σημαντική πρωτοβουλία η οποία έχει πολλαπλά οφέλη για όλους.