Στη «Συζωή» αφιερώνεται η 18η Έκθεση Τεχνολογίας του 6ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης

Το 6ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις όμορφες δράσεις του και αφιερώνει για άλλη μια χρονιά στη «Συζωή» την 18η Έκθεση Τεχνολογίας & Φεστιβάλ Επιστημών. Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί τα Σαββατοκύριακα 5, 6, 12, 13, 19 και 20 Οκτωβρίου 2019 και ώρες 5.30-8.30 μ.μ. στον χώρο του 6ου Γυμνάσιου Θεσσαλονίκης, Ομήρου 2-4, Παπαναστασίου, στάση «Ευκλείδης». Εκεί θα μας περιμένουν μαθητές και μαθήτριες για να μας ξεναγήσουν σε ένα μαγικό ταξίδι Τεχνολογίας και την Επιστήμη, με όχημα τη φαντασία και τη χαρά της δημιουργίας.

Τα Σαββατοκύριακα η Έκθεση Τεχνολογίας, μετατρέπεται σε Φεστιβάλ Επιστήμης και Τεχνολογίας, και οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία εκτός από τις μακέτες, να παρακολουθήσουν παράλληλες δράσεις από τον χώρο της Επιστήμης και της Τεχνολογίας, όπως αστροπαρατήρηση με τηλεσκόπια με ένα αφιέρωμα στα 50 χρόνια από την κατάκτηση της Σελήνης με το Απόλλων 11 στο 1969, escape room, 3D printers, πειράματα Φυσικής και Χημείας, Science show από το Noesis, ρομποτική, παιχνίδια αντανακλαστικών, drones, βίντεο και άλλα.

Ιδιαίτερη τιμή για το 6ο Γυμνάσιο και για τη διοργάνωση θα είναι η συμμετοχή μέσω Skype, του διακεκριμένου Έλληνα αστροφυσικού Διονύση Σιμόπουλου, επίτιμου διευθυντή του Ευγενιδείου Πλανηταρίου Αθηνών, το Σάββατο 19-10-19.

Ευχαριστούμε πολύ ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα του 6ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης και ιδιαίτερα την εμπνεύστρια και δημιουργό της Έκθεσης Τεχνολογίας κα. Αθηνά Αφουξενίδου, Φυσικό-Ραδιοηλεκτρολόγο