Ημερίδα «ΣΥΖΩΗΣ» για την Πρώιμη Παρέμβαση σε βρέφη και παιδιά με διαταραχές όρασης

Ο Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Διαταραχές Όρασης και Πρόσθετες Αναπηρίες «ΣΥΖΩΗ» διοργανώνει ημερίδα με θέμα:

Πρώιμη Παρέμβαση για βρέφη και παιδιά με διαταραχές όρασης στη βόρεια Ελλάδα,

μια πολύτιμη εκπαιδευτική προσέγγιση

Στο πλαίσιο της ημερίδας θα αναφερθούν οι επιπτώσεις της απώλειας όρασης στην ανάπτυξη και εκπαίδευση βρεφών και παιδιών, η σημαντικότητα και τα οφέλη της εφαρμογής εκπαιδευτικού προγράμματος Πρώιμης Παρέμβασης σε παιδιά και οικογένειες, τα χαρακτηριστικά εφαρμογής του προγράμματος από τη «ΣΥΖΩΗ» για 13 συνεχόμενα χρόνια στην περιοχή της Θεσσαλονίκης και της βόρειας Ελλάδας και κατάθεση μαρτυριών γονέων από οικογένειες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα μέχρι σήμερα.

Ομιλητές στην ημερίδα θα είναι:

  • Ματαυτσή Ασημίνα, Επίκουρη Καθηγήτρια Οφθαλμολογίας Β΄ Οφθαλμολογικής Κλινικής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
  • Καρτασίδου Λευκοθέα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ειδικής Αγωγής Τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής Πανεπιστημίου Μακεδονίας
  • Νεοφωτίστου Κωνσταντίνα, Διδάκτορας Ειδικής Φυσικής Αγωγής ΤΕΦΑΑ ΑΠΘ, Υπεύθυνη Πρώιμης Παρέμβασης της «ΣΥΖΩΗΣ»
  • Γονείς που συμμετείχαν στο πρόγραμμα Πρώιμης Παρέμβασης της «ΣΥΖΩΗΣ»

Η ημερίδα απευθύνεται σε όσους-ες ασχολούνται ή σκοπεύουν να ασχοληθούν επαγγελματικά με την Ειδική Αγωγή από οποιαδήποτε θέση ή ειδικότητα, γονείς βρεφών και παιδιών με διαταραχές όρασης με ή χωρίς πρόσθετες αναπηρίες.

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 21 Μαΐου 2019, 18:00-20:00, στους χώρους του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, 1ος όροφος, αίθουσα συνεδριάσεων.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όσους δηλώσουν έγκαιρα συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος μέχρι το βράδυ της Κυριακής 19 Μαΐου 2019.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας επειδή οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Από την ίδρυση του Συλλόγου το 2007 μέχρι σήμερα, η «ΣΥΖΩΗ» λειτουργεί στη βόρεια Ελλάδα το μοναδικό πρόγραμμα Πρώιμης Παρέμβασης για βρέφη και παιδιά με διαταραχές όρασης, με ή χωρίς πρόσθετες αναπηρίες, από τη γέννησή τους μέχρι την ηλικία των 6 ετών. Παρέχει συστηματικά υπηρεσίες σε οικογένειες που κατοικούν στην περιοχή του νομού Θεσσαλονίκης και σε όμορους νομούς, και υποστηρίζει οικογένειες από πιο απομακρυσμένες περιοχές.

Ο κυριότερος στόχος του προγράμματος είναι να βοηθήσει νέες οικογένειες που φέρνουν στον κόσμο παιδί με τη συγκεκριμένη αναπηρία, ώστε να βρουν όσο το δυνατό νωρίτερα σημαντική στήριξη στον δύσκολο αγώνα που καλούνται να δώσουν.

Η συγκεκριμένη ενέργεια χρηματοδοτείται από: