Η «ΣΥΖΩΗ» για τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης

Η «ΣΥΖΩΗ» συμμετείχε ενεργά στην μεγαλύτερη σε διάρκεια και εμβέλεια εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στην Ελλάδα για τους 17 Παγκόσμιους Στόχους του ΟΗΕ, σε συντονισμό της Ελληνικής Πλατφόρμας για την Ανάπτυξη, με αφορμή την συμπλήρωση τριών χρόνων από την υιοθέτησή τους και στο πλαίσιο του προγράμματος «Βιώσιμη Ευρώπη για Όλους». Η δράση υλοποιήθηκε την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018 σε συνεργασία με τον Σύλλογο «ΖΩΗ» στον φιλόξενο χώρο του ΚΔΗΦ «ΣΥΖΩΗ» και εντάσσεται στις πράξεις κοινωνικοποίησης και δικτύωσης στο πλαίσιο του προγράμματος «ΚΔΗΦ-ΣΥΖΩΗ» που χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κεντρική Μακεδονία 2014-2020». Παιδιά και νέοι με διαφορετικό είδος και βαθμό αναπηρίας, μαζί με τους συνοδούς τους, έσμιξαν και συμμετείχαν ενεργά συνδιαμορφώνοντας ένα πρόγραμμα με αθλητικές, ψυχαγωγικές και δημιουργικές δράσεις, στέλνοντας έτσι το μήνυμα: υιοθετούμε τον Στόχο Βιώσιμης Ανάπτυξης 10 για «λιγότερες ανισότητες» και δρούμε για την επίτευξή του.

Από τις 14 έως τις 30 Σεπτεμβρίου περισσότεροι από 360 χιλιάδες πολίτες σε εννέα (9) περιοχές της Ελλάδας (Αθήνα, Βέροια, Θεσσαλονίκη, Καλαμάτα, Κατερίνη, Λάρισα, Ρόδο, Χαλκιδική) ενημερώθηκαν για τους Παγκόσμιους Στόχους μέσω της εκστρατείας #17days17goalsgr, στην οποία συμμετείχαν περισσότερες από σαράντα οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, φορείς και σχολεία, που εμπνεύστηκαν και υλοποίησαν μια μεγάλη ποικιλία δράσεων. Σκοπός ήταν να προωθήσουμε ιδέες για να εντάξουμε τους Στόχους στην καθημερινότητά μας αλλά και να προτείνουμε τοπικές αλλαγές.

Με όχημα την εκστρατεία «17 Μέρες 17 Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης» της Ελληνικής Πλατφόρμας για την Ανάπτυξη, γίναμε όλοι μέλη της διεθνούς συμμαχίας για τους Παγκόσμιους Στόχους #Act4SDGs.