Ομάδες Μουσικοθεραπείας στη «ΣΥΖΩΗ»

Μέσα στον Φεβρουάριο 2017 ξεκινάει νέος κύκλος συναντήσεων ομάδων μουσικοθεραπείας για γονείς ΑμεΑ και εργαζομένους στην ειδική αγωγή.

Κατά το διάστημα Φεβρουαρίου-Ιουνίου 2016 πραγματοποιήθηκαν στη «ΣΥΖΩΗ» καινοτόμα προγράμματα μουσικοθεραπείας για εργαζόμενους στον χώρο της ειδικής αγωγής και της ψυχικής υγείας καθώς και για γονείς ατόμων με αναπηρία. το οποίο μας χάρισε υπέροχες εμπειρίες αποφόρτισης από συσσωρευμένα αρνητικά συναισθήματα και ένταση και ταυτόχρονα μας φανέρωσε τρόπους θετικής αναπλαισίωσης και αποτελεσματικότερης αντιμετώπισης των καθημερινών προκλήσεων. Η λειτουργία τους εντάχθηκε στο πρόγραμμα «world of difference» της vodaphone και έδωσε τη δυνατότητα σε παιδιά του Συλλόγου, σε γονείς ΑμεΑ και σε εργαζομένους στο χώρο της ειδικής αγωγής να βιώσουν τα οφέλη τους.

Κατά τον φετινό νέο κύκλο συναντήσεων, βασισμένο στα ίχνη και εμπλουτισμένο με τις εμπειρίες του προηγούμενου, θα πραγματοποιηθούν 8 τρίωρες συναντήσεις, κατά τη διάρκεια των οποίων οι συμμετέχοντες μέσα από τεχνικές ενεργητικής και δεκτικής μουσικοθεραπείας και εργαλεία προσωπικής ανάπτυξης θα:

  • αναπτύξουμε νέους αποδοτικότερους τρόπους συνεργασίας, καλλιεργώντας την ενσυναίσθηση,
  • καλλιεργήσουμε συνεκτικούς δεσμούς,
  • διαμορφώσουμε νέα επίπεδα αλληλεπίδρασης,
  • ανταλλάξουμε εμπειρίες αναγνωρίζοντας και εκτονώνοντας τα συναισθήματά μας,
  • έρθουμε σε επαφή με νέες πλευρές της προσωπικότητάς μας,
  • προχωρήσουμε όλοι μαζί αλλά και ο καθένας χωριστά στον δρόμο της αυτοβελτίωσης και αυτοπραγμάτωσης,
  • ανακαλύψουμε νέες εσωτερικές πηγές ενέργειας και δημιουργικότητας που αποδεικνύονται ανεξάντλητες

Ο κύκλος αυτός θα κλείσει με ένα τριήμερο βιωματικό σεμινάριο στη φύση.

Εγγραφές – δηλώσεις συμμετοχής μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου 2017.

Πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής: Πολύνα Κάβουρα, Μουσικοθεραπεύτρια MA NRMT (Master of Arts Nordoff Robbins Music Therapist) Τηλ.: 2310460777, 6942557845 e-mail: polinakavoura@hotmail.com