«Η ΑΜΥΜΩΝΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ στο «S-FACTOR» 2015

«Η ΑΜΥΜΩΝΗ – ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ» συμμετέχει στην φετινή διακρατική ευρωπαϊκή διοργάνωση «S- FACTOR» με την υποστήριξη των «ΠΑΙΔΙΩΝ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ».

Η διοργάνωση αυτή ξεκίνησε στην Αγγλία πριν από 10 χρόνια με βασικό στόχο τη συνεργασία ατόμων με αναπηρία και ειδικές μαθησιακές ανάγκες μαζί με άτομα χωρίς αναπηρία και τη συμμετοχή όλων στο στήσιμο μιας μεγάλης γιορτής που θα μοιάζει με τη «Eurovision».

proSfactor-2

Μετά από την επιτυχία που σημείωσε τόσο στο αποτέλεσμα όσο και στην αλληλεπίδραση των ατόμων με αναπηρία με την κοινωνία, φέτος γίνεται συστηματική προσπάθεια να αποκτήσει διακρατικό ευρωπαϊκό χαρακτήρα με τη συμμετοχή έξι (6) χωρών: Αγγλία, Αυστρία, Ελλάδα, Ιταλία, Σλοβενία και Φιλανδία, μέσα από την πλατφόρμα ευρωπαϊκών προγραμμάτων “Erasmus +”.

proSfactor-3

proSfactor-1

Στην πρώτη συνάντηση γνωριμίας και συντονισμού μεταξύ των ομάδων των συμμετεχόντων κρατών, που πραγματοποιήθηκε την εβδομάδα 11 – 18 Απριλίου στην περιοχή του Λονδίνου, «Η ΑΜΥΜΩΝΗ – ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ» ήταν παρούσα.

Δύο συνεργάτες του Συλλόγου παραβρέθηκαν, εκπαιδεύτηκαν από έμπειρους εκπαιδευτές, συνεργάστηκαν και μοιράστηκαν γνώσεις και προβληματισμούς με τους υπόλοιπους εκπροσώπους των ομάδων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Η εκπαιδευτική αυτή συνάντηση πραγματοποιήθηκε υπό την επίβλεψη του οργανισμού Momentum World της Αγγλίας.

proSfactor-6

proSfactor-5

Η συμμετοχή της «ΑΜΥΜΩΝΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ» σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί με τη δημιουργία ενός μουσικού βιντεοκλίπ με την ενεργή συμμετοχή παιδιών, εργαζομένων, εθελοντών και μελών της, σε συνεργασία με τα «Παιδιά εν Δράσει» και με άλλες ομάδες φίλων.

Στη συνέχεια, τον Ιούνιο, θα στηθεί μια μεγάλη γιορτή σε όλες τις χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, μέσα στο πλαίσιο της οποίας όλα τα βιντεοκλίπ θα παρουσιαστούν ταυτόχρονα σε όλες τις χώρες. Η κορύφωση της γιορτής σχεδιάζεται να γίνει μέσα από τη διαδικασία μιας διακρατικής ψηφοφορίας «τύπου Eurovision» για ανάδειξη των τριών καλύτερων βιντεοκλίπ, σύμφωνα με τη γνώμη του μεγάλου κοινού από τα 6 κράτη που συμμετέχουν και θα συγκεντρωθεί ειδικά για το σκοπό αυτό.

Ο σχεδιασμός και η προετοιμασία στον «κόσμο της Αμυμώνης Θεσσαλονίκης» έχει ήδη αρχίσει.

Αποσπάσματα από την περσινή διοργάνωση «S- Factor» στα βίντεο: S-FACTOR 1 και S-FACTOR 2