Εθελοντές του Οδοντιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης στην «ΑΜΥΜΩΝΗ»

Την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου, οι εθελοντές του Οδοντιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Νικόλαος Μαρουφίδης (οδοντίατρος  και μέλος του Δ.Σ. του ΟΣΘ) και Βασίλειος Αχυρόπουλος (παιδοδοντίατρος), επισκέφθηκαν το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας παιδιών με προβλήματα όρασης και πρόσθετες αναπηρίες «ΑΜΥΜΩΝΗ» στην Καλαμαριά. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του «Μήνα Στοματικής Υγείας», ύστερα από θετική ανταπόκριση του Οδοντιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης στην πρόσκληση της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Κέντρου «ΑΜΥΜΩΝΗ».

odont-1
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης έγινε ενημέρωση των εκπαιδευτών του Κέντρου σε θέματα Στοματικής Υγείας και αναλύθηκαν με τη χρήση εποπτικών μέσων οι μέθοδοι στοματικής υγιεινής που μπορούν να εφαρμόζονται στα παιδιά και τους εφήβουςτης «ΑΜΥΜΩΝΗΣ». Επιπλέον, συζητήθηκαν οι τρόποι βελτίωσης των διατροφικών και διαιτολογικών συνηθειών τους και η συσχέτιση τους με την εμφάνιση της οδοντικής τερηδόνας και της ουλίτιδας.

odont-2

Σε όλα τα παιδιά και το προσωπικό του Κέντρου, δόθηκαν ενημερωτικό υλικό και μέσα στοματικής υγιεινής (οδοντόβουρτσες, οδοντόπαστες) με την ευγενική χορηγία του ΟΣΘ, εταιρείας ειδών στοματικής υγιεινής και ιδιωτών Οδοντιάτρων.

Ευχαριστούμε πολύ τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης.