«Η Αμυμώνη» έτρεξε στον 7ο Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος»

Ο Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων & Φίλων Ατόμων με Προβλήματα Όρασης & Πρόσθετες Αναπηρίες «Η ΑΜΥΜΩΝΗ – ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ» , συμμετείχε στην μικρή διαδρομή του 1 χιλιομέτρου του  7ου Διεθνούς Μαραθωνίου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» που πραγματοποιήθηκε την 1η Απριλίου 2012 στην παραλία της Θεσσαλονίκης.

Ένα παιδί το Συλλόγου μας, η Δέσποινα Καζαντζίδου, είχε τη χαρά και την τιμή να συμμετάσχει στον Αγώνα Δρόμου 1000 μ. Κοινωνικής Προσφοράς, συνοδευόμενη από τον πατέρα της, μέλος του Συλλόγου. Ήταν η πρώτη φορά που η μικρή Δέσποινα συμμετείχε και ταυτόχρονα ήταν η πρώτη φορά που ο Σύλλογός μας εκπροσωπήθηκε σε αθλητική διοργάνωση, αποδεικνύοντας έτσι πως και τα παιδιά με τύφλωση και πρόσθετες αναπηρίες είναι ισότιμα μέλη της κοινωνίας μας.

Σε όλη τη  διάρκεια της διαδρομής και, κυρίως, κατά τον τερματισμό, η μικρή εκπρόσωπος του Συλλόγου εισέπραξε τις επευφημίες, τα χειροκροτήματα και τα ζεστά χαμόγελα των υπολοίπων που συμμετείχαν και όσων είχαν έλθει απλά για να παρακολουθήσουν.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους διοργανωτές για την άψογη οργάνωση, για τη μεγάλη χαρά και ικανοποίηση που μας έδωσαν, αλλά και γιατί μέσα από μια τόσο σημαντική διοργάνωση συνδυάζεται ο αθλητισμός με την υποστήριξη ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων.

Ευχόμαστε ο επόμενος μαραθώνιος στην πόλη μας να συγκεντρώσει ακόμη περισσότερες συμμετοχές και να μπορέσουν να πάρουν μέρος κι άλλα παιδιά με αναπηρίες.