Με Οδηγό στη Ζωή το Λευκό Μπαστούνι

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Λευκού Μπαστουνιού (15 Οκτωβρίου), η ΣΥΖΩΗ συμμετέχει με ομιλία, στην ενημερωτική διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: «Με Οδηγό στη Ζωή το Λευκό Μπαστούνι» που διοργανώνει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η Αντιπεριφέρεια Υγείας σε συνεργασία με το Παράρτημα Θεσσαλονίκης του ΚΕΑΤ, την Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021, στις 11:00.
Η εκδήλωση έχει στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης στην προσπάθεια των ατόμων με προβλήματα όρασης για πιο ανεξάρτητη διαβίωση και για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που συναντούν στην καθημερινή τους μετακίνηση. Στοχεύει επίσης στη διάδοση της χρήσης του λευκού μπαστουνιού, που έχει γίνει σύμβολο ελευθερίας, αυτοπεποίθησης και ανεξαρτησίας για τα άτομα με οπτική αναπηρία.
Περιλαμβάνει ενημερωτικές εισηγήσεις ειδικών σε θέματα πρώιμης παρέμβασης, κινητικότητας/προσανατολισμού και δεξιοτήτων καθημερινής διαβίωσης, προσβασιμότητας σε δημόσιους χώρους και βιωματικές εισηγήσεις ατόμων με οπτική αναπηρία που έχουν καταφέρει να πετύχουν τους στόχους τους.
Την ΣΥΖΩΗ εκπροσωπεί η υπεύθυνη Πρώιμης Παρέμβασης βρεφών και παιδιών με διαταραχές όρασης κα. Κωνσταντίνα Νεοφωτίστου.